LÄS MER OM VÅRA ALMANACKOR.
 

Se & Göra Västerbotten

loading...

Årets laxuppgång är fenomenal! Västerbotten har troligtvis landets bästa laxälvar idag.
Umeälven är vida känd för sitt havsöringsfiske och med över 14.000 uppstigna laxar så är det inget att skämmas för! Byske älv levererar också.
Västerbotten har fiskevatten som passar alla - både proffs och nybörjare.  Läs mer: Fisken nappar i Västerbotten

Älgens hus Bjurholm

Gör en rundtur hos oss och kom riktigt, riktigt nära våra tama älgar. Ta chansen att klappa och mata skogens konung. 
ÄlgensHus

Umeå

Europas kulturhuvudstad 2014!
Här finns hur mycket som helst att se & uppleva. -Kultur och nöjesstaden Umeå, Unna dig en helg i metropolen Umeå.  

Ostenshus Västerbottensost Burträsk

Ett besök här är ett måste för alla ost & matälskare!  Det var mejerskan Ulrika Eleonora Lindström som 1872 skapade receptet. Hennes mytomspunna recept är en väl bevarad hemlighet, som bara några få personer känner till.
OstensHus i Burträsk

Boda Borg Skellefteå

Insprängt i Vitberget, bara några kilometer norr om Skellefteå centrum, finns ett äventyrshus för alla åldrar. På Boda Borg kombineras fysisk utmaning med intellektuell skärpa, kreativitet och samarbete. Det finns 51 utmaningar allt från att klara fysiska klätterväggar till att överlista fotoceller. 
Läs mer om Boda Borg

Forsränning Ekorrsel & Vindeln

Forsränning och annat spännande vildmarksliv.
Bildkälla visitvindeln.se
Forsknäckarna
Wilderness Adventure 
Aurora Borealis Adventure

Norrbyskär....skären som var världen

En sommaridyll! Sedan 1980-talet är Norrbyskär ett turistmål- Här får ni leva er tillbaka till Norrbyskärs storhetstid då Europas största sågverk blomstrade och Frans Kempe skapade ett unikt mönstersamhälle.

Lövånger Kyrkstad

Kyrkstadens rödmålade stugorna har blivit en symbol för Lövånger. Kyrkstaden har en lång historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden. Bara nån mil till Bjuröklubb härifrån, så passa på upplev en svunnen epok.

Bjuröklubb

Bjuröklubbs fyr är en av 25 Svenska nationalarvsfyrar p g a sin beskaffenhet, geografiska läge och historiska betydelse. Området blev naturreservat 1976. Bjuröklubb är solsäkert. Läget ute på en udde i Bottenviken, den östligaste punkten i Sverige, frånsett Haparandakusten, bidrar till att havsbrisen håller molnen borta.

Gammlia Läns och friluftsmuseum, Umeå

Sommartid finns på området svenska lantraser av hästar, kor, får, grisar och höns och bland de dagliga aktiviteterna hittar man smörkärning, bakning, slöjd och hantverk. Gårdarna är öppna för visning från mitten av juni till slutet av augusti, samt under julmarknaden. 

Mårdseleforsarna, Vindelälven

Vindelälvens och Västerbottens ståtligaste och mest dramatiska forslandskap. Mårdseleforsarnas naturreservat är idag ett välbesökt utflyktsmål. Här finns dramatiska forsar, fina jättegrytor, urskog samt rester av en gammal flottningsepok.

Holmön, landets soligaste ö

En ö fylld av naturnära Aktiviteter och Sevärdheter! Här kan du cykla, paddla, springa och gå! Upptäck fornlämningar, ryssgravar eller kanske bara lugnt strosa runt i det prisbelönta båtmuseét.  

Tallbergsbroarna

Tallbergsbroarna är en serie järnvägsbroar belägna cirka 4 kilometer från Nyåker i Nordmalings kommun, och cirka 6 mil väster om Umeå. Det består av tre stycken järnvägsbroar som går över Öreälven vid Slätforsen.

Bus & skoj för småfolket

Här hittar du aktiviteter för barn i Västerbotten  men även kulturevenemang, härliga utflyktsmål, museum och andra roliga aktiviteter för barn i alla storlekar