LÄS MER OM VÅRA ALMANACKOR.
 

Fiske vid kusten

Lappudden Nordingrå. Här har du närhet till fiske efter grov Gädda & Abborre,båt finns att hyra.


Din annons här  


Din annons här  

Fiskecamp & Café i Höga Kusten. Vid E4 mellan Gallsäter och Ullånger. Put and Take fiske

Fisken nappar i Västerbotten!

ulf hermansson ulf hermansson

Västerbotten har troligtvis landets bästa laxälvar idag. Umeälven är vida känd för sitt havsöringsfiske och med över 14.000 uppstigna laxar så är det inget att skämmas för! Byske älv levererar också och har en fin uppstigning av lax så kika in på sidan.
Västerbotten har fiskevatten som passar alla - både proffs och nybörjare. Fiskemöjligheterna i Västerbotten är i princip obegränsade, vare sig det gäller flugfiske, spinnfiske eller annat. Om man följer E4 längs kusten genom Västerbotten finns en laxälv var femte mil. Här håller gäddfisket vid kusten och i inlandet världsklass.
Läs mer: Fisken nappar i Västerbotten

Havsöring & Harr efter kusten

Det är bra fiske efter kusten utanför Umeå på havsöring & harr men man bör veta var man ska fiska. 
Vitskärsudden på Obbola utanför Umeå är ett av många bra ställe att prova havsöring under tidig vår/försommar, men även ute vid mynningarna vid Rickleån, Öreälv & Lögdeälv.
Är  också ett riktigt bra fiske efter harr & sik efter kusten, oftast finner du havsöringen på samma plats innan sommaren.
Läs mer om hemligheterna havsöringen inte vill du ska känna till

Nätraån

Nätraån erbjuder ett naturskönt fiske efter regnbåge, öring, abborre och gädda. Ett tips är att uppleva ån i stilla takt från en kanot, och det finns god chans att se bäver här. Läs mer om fiskevårdsområdet Hinnsjön

Gädda på Höga Kusten

Grov gädda och abbore hittar du i Vågsfjärden. Underbar miljö och blir du less på fisket så finns massor av annat spännande runt knuten.
Bästa boende och båtar hittar du på Lappuddens camp.

Fiske runt Sundsvall

I Sundsvallsbukten mynnar några åar som har ett attraktivt fiske efter framför allt havsöring, men även harr. Den mindre utav dessa är Selångersån (Sättnaån) som har ett bra bestånd av havsöring. Det mesta fisket bedrivs uppströms Selångersfjärden och kring Kovland. 
Två stora älvar, Ljungan och Indalsälven, rinner ut i Sundsvallsbukten.  Nedre Ljungan har naturligt reproducerande bestånd av lax, havsöring, harr och sik. Utsättningar av havsöring sker dessutom årligen. 
Läs mer i Sundsvalls Fiskeguide

Fiske i Gavleån, Gävle

Gavleån bjuder på ett fint fiske mitt i centrala Gävle och det är gratis om du fiskar nedströms Strömdalens kraftverk vid Boulognerskogen.
Lax, Öring, Har, Gös , Abborre mm hittar du här.
Läs mer här: Fiska i Gavleån