LÄS MER OM VÅRA ALMANACKOR.
 

Se & Göra Hälsingland

Paddla Kanot & Kajak

Hälsingland erbjuder ett av landets finaste vatten för paddling. 250km kanotleder som passar både nybörjaren &barnfamiljen men även till extrempaddlaren.  
Näsviken Kajak  Voxnabruks Kanot

Agön

Ön som återskapades av moder natur, efter en häftig skogsbrand 1997. 
mer att se, kika in här 
bildkälla: sverigesradio.se

Hornslandet

Besök labyrinter från bronsåldern, eller kryp ner i Hölicks kilometerlånga urbergsgrottor. Hornslandets långa sandstränder lockar till bad och fiske. Längs kusten finns lax, havsöring och sik.

Bodagrottorna, Iggesund

I Bodagrottornas naturreservat finns en urbergsgrotta som anses vara den näst längsta i världen! Med sina totalt drygt 2900 meter är den en av Sveriges längsta kända grottsystem. Grottsystemets stora ingång, Fläckgrottan, med stora centralsalen kan relativt lätt besökas av de flesta. Övriga delar kräver grottvana. Under våren är grottorna våta och isiga. Lämpligaste besökstid är juli-oktober. Bildkälla: barnsemester.se

Söderhamns Skärgård

Söderhamn har en underbar och vacker skärgård med över 500 öar. Ett riktigt smultronställe för alla besökare.
Söderhamns skärgård  Sugen på bada, ge dig ut på nån av alla härliga badstränder som finns här. Skärgårdsturer M/S Moa Paddla i Skärgården: Stenö Kanot & Kajak, Sjörövarmysteriet på Stenö  Bildkälla: soderhamn.se

Järvsö

Djur- och naturpark i Järvsö med en trätrottoar på 3 km som för besökaren genom ett tvärsnitt av den fantastiska hälsingenaturen.
Läs mer här om Järvzoo
Bildkälla: Järvsözoo
 

Järvsö bergscykelpark är unikt eftersom det finns leder som alla kan cykla på  ... Har du ingen egen cykel kan du självklart hyra.  
Bildkälla:  jarvsobergscykelpark.se

Hälsingegårdar

Världsarvet Hälsingegårdar hittar du på olika platser i landskapet. De sju världsarvsgårdarna i Hälsingland har valts ut som representanter för ett unikt kulturarv i världen.  Besök Hälsingegårdar Bildkälla: soderhamn.se

Skidor i Hälsingland

Under vintersäsongen kan du njuta av skidor både utför och på längden. Hassela Ski resort & Järvsöbacken hittar du fina familjebackar. En snowpark hittar du också i Hassela. 

Trolska skogen och Mulle Meck

Vindlande stigar tar dig till dansande ÄLVOR, gästfria TOMTAR, en slumrande DRAKE och rakt in i TROLLENS boning. Finns massor av roliga aktiviteter för dom mindre och som passar för hela familjen.
Trolskaskogen
Mulle Meck i Glada Hudik