LÄS MER OM VÅRA ALMANACKOR.
 

Fiske i fjällen

Lappland & fiske efter röding.

Var finner vi dom stora? Röding är en fiskart som beskrevs av Regan, 1909. Röding i lappland ingår i släktet Salvelinusoch familjen laxfiskar......
Läs mer
 

Ny Rödingfilm från 1 Maj!

Anariset Jämtland
Njut av fjällfiske och jakt på högsta nivå. Rödingfiske, öringfiske, ripjakt, tjäderjakt eller älgjakt. 

Emils fiskecamp
 Vår camping ligger invid älven du behöver inte ta många steg för att pröva fiskelyckan. 

Karatsjön & Pärlälvens naturreservat

Utan tvekan ett riktigt vildmarksområde! Här träffar man färre människor än i självaste Sareks nationalpark. Sjön Karats är långsmal och sträcker sig ca 25 km från öst till väster. I öster är det flacka områden med öar och skär. Västerut tränger dalen ihop sig och små lågfjäll kantar sjön. Här växer varierade skogar.
För kartor och mer info läs mer här

Arjeplog

Arjeplogsströmmarna, mellan Hornavan och Uddjaure, är ett helt unikt natur- och fiskeområde, inom gångavstånd från tätorten. '
Fisket i Arjeplogsströmmarna sker framför allt efter harr och sik, men strömmarna är mest kända för sin grova öring, som vandrar in från Uddjaure och Hornavan. 
Hornavan är Sveriges djupaste insjö, med ett djup på 225m och 230-280km². Hornavan är som gjord för trollingfiske med sina vidder, djupkanter, grynnor, holmar, uddar och vikar.
Men Hornavan är mest känd för sin storväxta röding som är ett av Sveriges sista naturliga bestånd av "Salvelinus umbla". Hornavanrödingen tillsammans med (den storväxta) Bergnäsöringen är några av anledningarna till att Hornavan har blivit ett så populärt trollingvatten.
Trollingfiske i Hornavan
Boende Arjeplog

Fiske i Ammarnäs

Vill du komma upp på kalfjället och fiska på fin öring och röding är Ammarnäs och Vindelfjällen det rätta valet. Vi erbjuder dig riktigt fina vatten med ännu finare fiskar på rimliga avstånd. Vi har många vatten som går bra att besöka på dagturer, så man måste inte ha med sig en komplett fjällvandrarutrustning för att fiska på kalfjället. Fiska och vandra på dagarna, bo skönt och ombonat på vandrarhemmet eller i egen stuga på nätterna.
Tjulån är ett klasiskt harrvatten som ligger vackert belägen mellan Stor-Tjulträsk och Ammarnäs. Vindelälven håller många stora harrar och många som fiskar efter Ammarnäsöringen ägnar också en del av tiden åt att fiska på stora harrar. 
Läs mer om fisket & boende i Ammarnäs och även här på Ammarnässtugby

Hemavan Tärnaby

Här finns lättillgängligt fiske för familjen och mer avancerade vatten för den inbitne sportfiskaren. På sommaren har du tillgång till strömfiske, och sjöar med öring och röding i dalgångarna och på kalfjället, på vintern är pimpelfisket en av våra främsta tillgångar! 
Läs mer om fisket & boendet här

Ammerån

Ammerån har sin källa i Solbergsvattnet och rinner ut i Indalsälven ett par mil uppströms från Hammarstrand. 
Den variationsrika miljön och mångfalden av bottendjur ger grunden för de fina fiskbestånden i ån. Ammerån hyser många fiskarter, i selen uppehåller sig abborre, gädda, mört, sik och lake och i strömmarna trivs lake, id, stäm, elritsa och stensimpa.
Men det är öringen och harren som lockar hit fiskare från när och fjärran.
​Läs mer om Ammerån

Fiske i Jämtland

Naturens skafferi har mycket att erbjuda, inte minst fisk. Det är ingen större överdrift att kalla Jämtland/Härjedalen för ett fiskeparadis. Bildkälla: op.se
Fiskevattenguiden Jämtland