Sämsta vägarna finns här i Norr

• Samtliga undersökta län norr om Dalälven har sämre kvalitet på vägnätet än något län söder om Dalälven.
• Det sämsta vägnätet finns i Jämtland följt av Västernorrland och Västerbotten.
-3,5% av budgeten för infrastrukturen 2014 fick vi till Norrland, då kan det se ut så här på våra vägar (nytaget idag) Vi borde ha 15-16% sett till vad vi levererar i skatter, tur vi har våra egna varningsmärken.
Läs mer här

Kommentera gärna:

 • Thomas i norr • 12 maj 2015 10:14:26
  Hade ju vart bättre att sätta vår gräns norr om dal älven . För fan . Man undrar ju vart vi betalar all denna skatt int kommer det då nånting Tillbaka för de vi betalar . För jävligt .
 • Johan Granlund • 11 maj 2015 22:42:24
  Vägnätet i norra periferin rustades upp kraftigt under perioden mellan ca 1920 och 1990. Därefter stagnerade vägförbättringarna.
  Vilket märks extra mycket då det mesta i övrigt förbättras i rask fart. Tänk om mobiltelefonerna inte förbättrats sedan 1990. Eller datorerna. Eller bilarna. Eller...
  Medan vägnätet i södra Sverige förnyats genom både mer underhåll men också mer om- och nybyggnation, så har alltså vägnätet i norr fått allt glesare mellan omasfalteringarna och dessutom läggs asfalten i allt tunnare lager.
  Att åka på ambulansbår på en riksväg i norr kan skaka och skumpa värre än att köra hjullastare som lastar sprängsten på ackord i en bergtäkt.
  http://www.slideshare.net/mobile/JohanGranlund/helkroppsvibrationer-vid-frd-p-ojmna-vgar-en-skakande-studie

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter