Härnösand! En krona direkt till bonden

Livsmedelshandlaren Stig Wedin byter mjölkleverantörer för att gynna Härnösands mjölkbönder. I Härnösand finns tolv mjölkbönder. Många kämpar med dålig lönsamhet. Det har uppmärksammats av LRF som vill lyfta den lokala maten och få ett ännu större engagemang för lokalproducerat livsmedel och därmed trygga tillväxten på landsbygden.

Stig Wedin driver Tempo i Härnösand. Han har tio anställda och tycker det är viktigt att stötta lokala producenter. Tidigare tog han beslutet att köpa in enbart svensk kött, helst från lokala köttleverantörer
Se hela artikeln & intervjun här 
Källa text & bild: allehanda.se

Kommentera gärna:

  • 22 februari 2015 11:23:54
    Bara jag vet att mjölken levereras direkt från bonden så skulle jag betala 30 kr/liter om bonden fick dessa pengar och inte det behövdes mjölktetror och mjölkbilar som också ska ha betalt för sitt jobb papper bensin administrativa kostnader mm. Låt oss köpa mjölk och kött från bonden direkt kan jag tycka

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter