LÄS MER OM VÅRA ALMANACKOR.
 

Se & göra Lappland

loading...

Oavsett om du söker det stora äventyret eller lugnet så kommer du hitta det i Lappland. Att bara "vara" och vistas i naturen ger så otrolig mycket. Sommar eller vinter spelar ingen roll, landskapet har så mycket att ge. Fiske, vandring eller skidåkning....
Du väljer!
 

Skidåkning i våra fjäll

Våra Norrländska fjäll erbjuder fantastiska möjligheter för såväl nybörjare till extremare åkning. Hemavan/Tärnaby  Kittelfjäll Borgafjäll & Klimpfjäll.

Kiruna

Vår nordligaste stad. Området kring Kiruna erbjuder ett fantastiskt skiftande landskap, allt ifrån fjäll med kristallklara små sjöar och björkskog till urgammalt skogslandskap.

Fartfylld hundspannstur 
Norrskenstur med snöskoter  
Sportfiske efter Lainoälv  
Kanjonvandring Abisko
 

Jokkmokk

Ajtte,  Fjäll & Samemuseeum. 
Ájtte är specialiserat på fjällvärldens kultur och natur och är huvudmuseum för den samiska kulturen i Sverige.
Väl värt ett besök

Kungsleden

Kungsleden mellan Abisko och Hemavan är en av världens bästa skid- och vandringsleder. 400 kilometer långt äventyr väntar om du väljer hela leden, det går bra att välja en kortare sträcka.

Kebnekaise.

Kebnekaise, en upplevelse alla bör få ta del av! Den vanligaste vägen till Kebnekaise går via Nikkaluokta och Kiruna.

Fiske i Ammarnäs

 Vill du komma upp på kalfjället och fiska på fin öring och röding är Ammarnäs och Vindelfjällen det rätta valet. Läs mer om Fiska i Ammarnäs   

Skoter i Marsfjäll

Upplev suverän backcountry-åkning i ett av Sveriges mest snösäkra områden!
De snösäkra omgivningarna kring Saxnäs erbjuder en unik körglädje för dig som älskar friåkning . Uthyrning  & guidade turer.

Fatmomakke kyrkstad.

I Fatmomakke, Vilhelmina kommun byggdes den första kyrkan för samerna redan på 1700-talet. När nybyggarna kom till trakten på 1800-talet, blev platsen en naturlig mötesplats för alla.

Atoklinten

Atoklinten - en helig plats!
Ligger 3 mil väster om Tärnaby och toppen är på 1006 meters höjd över havet. Det är 3 km vandring upp till toppen från Atostugan.

Lycksele Djurpark

Lycksele djurpark är Sveriges nordligaste djurpark, specialiserad på nordiska djur
Besök parken

Underjordskyrkan, Kristineberg.

Välkommen in i berget – en unik upplevelse i gruvmiljö. 90 meter under marken, i Kristinebergsgruvan, hittar ni underjordskyrkan Sankt Anna. 

​Trappstegsforsen, Vilhelminafjällen.

Trappstegsforsen, ett vattenfall formad till en trappa där Kultsjöns vatten kastas utför i imponerade kaskader. I fantasin förvandlas lätt forsen till trappan in i Bergakungens sal.Ligger ca 5 km söder om Saxnäs.

Treriksröset.

Ett mycket populärt resmål där du har möjlighet att befinna dig i tre länder på samma gång.
År 1897 byggdes ett röse av ryssar och norrmän för att markera de tre rikenas gräns, Norge, Ryssland (nuvarande Finland) och Sverige.

Nationalparker i Lappland.

Våra Norrländska Nationalparker i Lappland: Sarek, Abisko, Stora Sjöfallet, Muddus, Padjelanta, Pieljekaise, Vadvetjåkka.,Läs mer om dom här:  Nationalparker i Lappland

En film från nationalparken Sarek
av Pelle Edholm.