VI SOM ÄLSKAR NORRLAND!
FORUMET FÖR VÅR UNDERBARA LANDSDEL. sit 

Hej och trevligt att du vill bli medlem i vårt forum!

Läs igenom trivselreglerna och förutsättningarna för att dela och medverka i gruppen först. Du är välkommen till gruppen! Dela max ett inlägg per dag, ange plats samt landskap. Reklam är inte tillåtet att dela om inte admin har godkänt detta. 


1. Gruppen ”VI SOM ÄLSKAR NORRLAND!” är ett forum med syfte att visa upp vårt vackra Norrland samt ge varandra tips och råd kring sevärdheter, upplevelser, kultur, matställen, matkultur, historik, boenden, evenemang med mera. Ni kanske vill få tips om bra ställen att fotografera på? Var nappar fisken bäst? Vilka matställen rekommenderar ni? Bra vandringsleder? Var syns norrskenet bäst? Förslag på husbilsparkeringar? Det finns en mängd frågor ni kan ställa till forumet. För att visa upp Norrland får du mer än gärna dela livevideo, video och bilder!

2. Ni som vill visa upp sevärdheter, upplevelser eller evenemang med mera i Norrland och vill ge besökarna i forumet största möjliga upplevelse visuellt får gärna dela livevideo och använda forumet som en tv-kanal. Vi ser dock att det sänds max tre livevideos samtidigt på sidan. Det går dessutom bra att ladda upp en traditionell video. Använd er mobil eller videokamera. Sända en livevideo på Facebook är enkelt; När ni går in på sidan via mobilen står det högst upp ”Skriv något” och till höger finns tre punkter, tryck på dem och sedan står ”starta livevideo”. Beskriv textmässigt först och om ni vill även med egen röst senare vad sändningen handlar om som vilket landskap, kommun, plats och vad som kommer att visas som exempel. Max en video per dag och person. Oavsett vad ni delar är begränsningen ett inlägg per dag per person.

3. Ni kan även dela bilder. Då detta är ett ”berättande” forum mer än att dela en bild rakt av behöver ni skriva vad bilden föreställer, landskap, kommun och plats. Beskriv gärna varför platsen eller upplevelsen med mera är intressant. Dela bild, bildspel eller fotogalleri . Om ni delar ofta kan ni skapa er ett eget album, alternativt använda de som vi skapar på sikt. Endast era egna bilder delas i första hand. Om ni delar bilder av andra ska bildens upphovsman har gett sitt tillstånd. Om ni tagit bilder på personer krävs även deras medgivande. Ni tar eget ansvar för vad som delas. Max ett inlägg per dag.

OBS! Vår Facebooksida ”Norrland. Ett eget land” är den sida i Sverige som når ut till flest personer. Ni som vill nå ut till många delar bilder där. Här i vårt forum når inläggen till största delen medlemmarna i denna grupp.

4. Dela gärna historiska bilder/filmer och berätta om vad de föreställer. Historiska berättelser intresserar många och är viktigt för att föra kulturarvet vidare och för att yngre generationer ska känna sitt ursprung.

5. Vi är ett positivt forum. Allmän kritik eller fotokritik är inget vi ägnar oss åt.  Negativa inlägg tas bort. Personer som är negativa kan blockas. Viktigt att vi håller en god ton mot varandra.  

6. Inlägg som inte passar in i forumet och syftet att förmedla en positiv bild av Norrland kan plockas bort utan att ni blir informerade. Vi rekommenderar att ni inte bara delar en text utan det krävs en visuell inramning som foto eller film, dock undantag om ni ställer en fråga. Om olämpligt innehåll förekommer anmäls detta till admin för denna grupp och inte till Facebook.

7. Det är inte tillåtet att länka till andra grupper eller sidor på Facebook vilket är att likställa med reklam.

8. Bilder och filmer kan väljas av admin att bli delade även på Facebooksidorna Norrland. Ett eget land eller Visit Norrland.

9. Bjud gärna in 10 eller fler av dina vänner till gruppen så vi växer och når ut till många på sikt för att ge en bra exponering av Norrland.

10. All form av reklam och försäljning från företag, organisationer eller privatpersoner är förbjuden. Den enda form av reklam som delas är våra egna produkter som vi ibland tar fram, som oftas baseras på medlemmar i forumet eller Facebooksidan "Norrland. Ett eget land" och säljs i vår E-butik Scandipixl.com. En privatperson som rekommenderar en upplevelse, matställe med mera är självklart ok. Vid marknadsföringsfrågor kontakta oss här. 

Gruppen ”VI SOM ÄLSKAR NORRLAND” är ett forum för följarna på Facebooksidorna ”Norrland. Ett eget land” och Visit Norrland”. Vår Facebooksida ”Norrland. Ett eget land” har fokus på fotografi och fotokonst medan Facebooksidan ”Visit Norrland” har huvudinriktning på nyheter och information. Detta forums huvudsyfte är att exponera Norrland visuellt och att gruppens medlemmar kan kontakta varandra genom att både ge och få tips och råd som en form av interaktiv turistbyrå baserad på medlemmarna.

Våra Facebooksidor och denna grupp är en del av Norrlandlandsportalen NorrlandMagic.se

Du är välkommen och hoppas att du kommer att trivas i forumet!

Hälsningar / Admin / Heikki