PRESSINFORMATION 

LADDA NER HÖGUPPLÖST BILD NEDAN.

LADDA NER HÖGUPPLÖST BILD NEDAN.

NORRLANDS SKÖNHET VISAS UPP I EN NY FOTOALMANACKA

Almanackan ”Norrland Magic 2017” är baserad på Facebooksidan ”Norrland. Ett eget land” som de senaste åren har varit och är den ojämförligt största sidan inom turism i Norden. Tusentals bilder delas årligen av sidan och fjorton fotografer som har medverkat med bilder på sidan får pryda almanackan. En efterfrågan av bilder från sidans följare ligger till grund för almanackan som lanseras inom kort.  

Syftet med NORRLAND MAGIC 2017 är att visa upp alla de nio landskapen och ge grundinformation om Norrland som turistmål, både på svenska och engelska. Landskapen är Lappland, Norrbotten, Västerbotten, Ångermanland, Jämtland, Medelpad, Härjedalen, Hälsingland och Gästrikland. 
 
Almanackan har även en egen webbportal med fördjupad information om turism i Norrland för att förstärka helheten. Målsättningen är att den bland annat ska säljas inom bokhandeln samt hos verksamheter kopplade till besöksnäringen. Förlaget LL41.se som har fokus på fotografi samt turism ger ut almanackan.

Facebooksidan ”Norrland. Ett eget land” når varje vecka ut till över 1,2 miljoner personer. Att välja redan populära bilder från sidan och ge ut som almanacka bygger på en efterfrågan från sidans följare.

En fotoprodukt som en almanacka med fotopapper av extra hög kvalitet ger en bra möjlighet att få tillgång till populär fotokonst i kombination med en nyttoprodukt. Den riktar sig till både boende i Sverige och hitresta resenärer.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION

Kontakta: Heikki Koskelainen
Tel: 072 - 717 60 56